Szívféreg tünetei, Kutya szívférgesség


szívféreg tünetei

Share on Facebook Share on Twitter Szívférgesség kutyáknál és macskáknál A szívférgességet okozó féreg lárváját szúnyogok hordozzák, és Magyarország területén is megfigyelhető előfordulásuk. Mind kutyát mind macskát is megfertőzhet a szívféreg. A fertőzés a férgek lárváitól jön létre, melyet a fertőzött szúnyog a csípése során juttat a gazdaállatba.

szívféreg tünetei

Itt a lárvák a tüdőbe jutnak, majd ott fejlődésnek szívféreg tünetei és kialakul a kifejlett féreg, ami szívféreg tünetei szív ereiben megtelepedve szívelégtelenséget idézhet elő. Szívférgesség esetén attól függően, hogy a férgek a szív szívféreg tünetei ereiben telepednek meg bal, szívféreg tünetei jobb, vagy mindkét szívfél elégtelenségét okozhatják, így súlyos esetekben hasvízkórhoz vagy tüdőödémához is vezethetnek.

szívféreg tünetei

Közben a kifejlett akár több cm hosszú férgek un. A szívféreg fertőzést rendszerint vérvizsgálattal diagnosztizálják a laboratóriumok vagy az állatorvosok, súlyos állapotban Röntgenvizsgálattal.

szívféreg tünetei

A betegség kezelését hagyományos szintetikus anyagokat tartalmazó gyógyszerekkel, hosszadalmas és sokszor életveszélyes protokollok alkalmazásával lehet szívféreg tünetei.